Isparta'da 5 yeni ambulans hizmete girdi

Sağlık Bakanlığınca Isparta'ya gönderilen 5 yeni ambulans için tören düzenlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2013 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Isparta'da 5 yeni ambulans hizmete girdi

Isparta Valiliği önündeki törene Isparta Valisi Memduh Oğuz, İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya ve sağlık personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Karakaya, törende yaptığı konuşmada, Isparta'da sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesi ve standartlarının her geçen gün arttığını söyledi. Sağlık hizmetlerinde 7 gün 24 saat esasına göre çalıştıklarını belirten Karakaya, sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde ekipmanların ambulansların varlılığının önemli olduğuna değindi.

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı'ndan Sağlık Müdürlüğüne 282 bin lira değerinde bir adet obez ambulansı, 160 bin lira değerinde 4x4 arazi tipi ambulans ile her biri 158 bin lira değerinde 3 adet acil yardım ambulansı olmak üzere toplam 5 aracın tahsis edildiğine dikkat çeken Karakaya, şöyle konuştu:

"Tahsis edilen ambulanslarımız tam donanımlı olup ambulanslarımızdan bir tanesi 250 kilo ağırlığı obez hastaları ve yoğun bakım gerektiği hastaları sevk etme kapasitesine sahiptir. Yeni alınan araçlarla birlikte ildeki ambulans 46'ya ulaşmıştır. Bu ambulanslardan iki tanesi kar paletli olup zor dağa koşullarında kesintisiz hizmet verebilecek niteliktedir. Önümüzdeki günlerde bir adet 4x4 kar paletli ambulans da hizmete girecektir. Müdürlüğümüz kesintisiziz sağlık hizmeti sunmak için çalışmaktadır."

İl merkezinde vakalara ilk 10 dakikada, kırsal kesimdeki vakalara ise 30 dakikada ulaşma hedeflerinin bulunduklarını vurgulayan Karakaya, bu hedef doğrultusunda 17 noktada toplam 322 personel ile acil sağlık hizmetlerini sunduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Oğuz, Karakaya ile beraberindekiler, tören kurdelesini kesti. Oğuz, ardından ambulansları inceledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber